Flyttstädning Borås

Professionell flyttstädning och hemstädning
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Städtips för badrum, kök och andra snabbtips

Ha en sprayflaska med desinfektionsmedel och trasor inne i badrummet. Varje kväll när du borstar tänderna så torka av handfat och toalett för att undvika uppbyggnad av smuts, tvålrester och kalkfläckar.

Tidssparande idéer för snabbstädning av ditt hem

Gör flera saker samtidigt. Spraya rengöringsmedel på duschväggarna, badkaret, blandare och toalett.  Låt rengöringsmedlet verka i toalettstolen medan du tömmer papperskorgen och hänger upp handdukarna. Gå sedan tillbaka spola rent och torka av speglarna.

Använd gårdagens handduk som en badrumsmatta eller på golvet i duschen när du städar den för att undvika kalkfläckar. När du är klar kan du slänga den i tvättkorgen. Häng en gummiskrapa i duschen och använd den för att torka väggar och duschdörr efter varje användning.

städtips för snabbstädning av hemmet

Även när barnen är i badet så kan du utnyttja tiden till att rengöra handfatet eller putsa spegeln. På så sätt får du inte bara städningen gjord utan du kan också förklara hur viktigt det är.

Förvara borstar, kammar och andra hårtillbehör i små korgar eller lådor för att förhindra att de belamrar bänkar och handfat. Förvara din hårtork, locktänger och annan utrustning i ett skåp eller en låda. Det innebär mindre skräp och mindre chanser att få en stöt.

Städtips Kök

Använd bakpulver eller peroxid för att rengöra kökskranen och dina köksmaskiner. Det kommer att ta bort lukten av mat och göra dem glänsande. Använde din disktrasa för att snabbt torka av golvet på kvällen innan du lägger den i tvätten.

Diska och ställ undan glas och tallrikar när du är klar med dem. Om du har diskmaskin så ladda den efter varje måltid så att disken inte bara staplas i diskhon.

Om du har husdjur bör du se till att damsuga upp håret innan du sopar golven.  Sopning rör bara runt håret och låter det komma in i svåråtkomliga hörn.

Var noga med att skölja ur din disktrasa efter varje gång du använder den så att den inte blir en grogrund för bakterier. Byt ut din kökshandduk varje dag så att du är säker på att du torkar rent din disk i stället för att smutsa ner den igen. Se till att dina svampar är ordentligt ursköljda och urvridna innan du lägger tillbaka dem.

Städtips Kvällsstädning

Se till att all disk är diskad och undanställd, plocka av bänkarna och torka rent dem. Det gör morgonen mycket trevligare att vakna till.

När du är klar med badrummet för kvällen så titta över det och kolla att allt ligger på sin plats. Om du har duschat se till att torka av golvet och så att det inte blir några kalkfläckar.

Gå igenom huset och samla ihop leksaker kläder och annat som inte ligger på sin plats. Ju snabbare du plockar undan desto mindre risk är det att det samlas på hög.

Snabbtips hemstädning

Ställ klockan på 15 minuter och se hur många rum som du hinner rensa upp innan den ringer. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du hinner.

Om du städar i korta perioder känns det lättare. Om du tror att det kommer att ta ett tag ta på dig lurar och lyssna på din favoritmusik eller en ljudbok. Det kommer att hålla dig fokuserad på städningen.

var organiserad med dina städprodukter

Ha dina rengöringsmedel där du kommer att behöva dem. Eftersom det finns särskilda rengöringsmedel för kök och badrum kan du ha en uppsättning under diskbänken och en i ett badrumsskåp. På så sätt har du allt tillgängligt när du väljer att städa av lite.

När du putsar fönster så torka uppifrån och ner på utsidan och från höger till vänster på insidan. På det sättet kan du lätt se vilken sida av fönstret eventuella ränder finns på.

Städa varje rum uppifrån och ner medurs eller moturs. På det sättet vet du att du inte missar något.

Förvara extra soppåsar nära varje sopkorg så att det blir lätta att byta när de blir fulla.

Ha en förlängningssladd kopplad till din damsugare så att du kan städa ett större område utan att behöva byta urtag.

Ha topps vid dina städprodukter. Då kan du använda dem vid de små områdena som du inte kommer åt med trasan.

Gör det på en gång. Ta hand om saker efterhand så kommer det inte hopa sig och får det att kännas oövervinnerligt.

Lägg i en maskin tvätt medans du väntar på att maten i mikron skall bli färdig, eller kör en maskin disk medan du städar. Då blir det dubbelt så mycket jobb gjort på samma tid.

När du lagar mat sätt undan ingredienserna när du använt dem i stället för att sätta dem på bänken. Diska även av köksredskapen direkt efter du har använt dem. Det förhindrar inte bara att smuts och fett fastnar på grytor och kastruller utan det gör det också lättare att städa av efter middagen.