Fläckrengöring – Husmorsknep för envisa fläckar

Bli expert på fläckrengöring! Att rengöra kläder som har tuffa fläckar kan vara en riktig utmaning, utmaningen blir speciellt tuff när man inte har kunskap om fläckrengöring och fläckhantering. Ett resultat av bristande kunskap, är att många slänger kläder som har fläckar, eller väljer helt enkelt att inte bära dem någonsin igen. Detta borde verkligen inte vara fallet. Det finns några simpla rengöringstips, om du följer tipsen noga, så kommer det hjälpa dig att smärtfritt bli av med fläckar, och få ljusa kläder att se ännu ljusare ut.

Enkla tips för fläckrengöring

När du rengör kläder som har bläckfläckar, så är det bästa tillvägagångssättet att använda hårspray. Hårsprayen bör appliceras direkt på området och låt sprayen sjunka in och torka innan du tvättar plagget i tvättmaskin. När hela processen är över, bör fläcken ha försvunnit helt. Om det skulle vara så att det fläckade plagget är gjort av läder, så kan du applicera en generös mängd vaselin på fläcken och låta det sitta i två till sju dagar innan du torkar bort det, detta borde göra susen för fläckat lädermaterial.

Så blir missfärgade ljusa kläder, riktigt ljusa igen

Vanligtvis, så brukar ljusa kläder skifta färg med tiden och om de behandlas går processen ännu snabbare. Deras naturliga ljushet kan dock bli helt återställd simpelt genom att lämna plaggen i ljummet vatten med blekmedel i. Lämna plaggen i tjugofyra timmar. Efteråt, när plaggen blivit tvättade, skölj plaggen återigen men denna gång med vinäger. För en starkare effekt, tillägg en tesked vinäger till en liter ljummet vatten. Låt plaggen ligga i baljan över natten och återigen rengör plaggen. Tvätta plaggen i varmt vatten med klorin. Efter denna blekningsprocess, om det är möjligt, se till att låta plaggen torka ute i direkt solljus. Denna procedur kommer till 100 procent att göra dina missfärgade ljusa kläder, riktigt ljusa igen.

Få bort deo fläckar

På varma sommardagar brukar många människor svettas mycket och detta tenderar i att man använder deodorant mer än vad som faktiskt är nödvändigt. Detta resulterar i att plagg får fläckar från deodorant och antiperspirant. Med tiden, så blir det väldigt svårt att bli av med dessa fläckar som i nästan alla fall sitter i armhålan på plagget. För att lösa detta, borde plaggen ligga i varmt vatten som innehåller ett tvättmedel med enzymer eller ett liknande alternativ. Området med fläckarna bör gnuggas med vit vinäger, vilket fungerar väldigt bra emot just denna typ av fläckar.

Rostfläckar på kläder

Att rengöra kläder som har rostfläckar på sig behöver inte vara en jobbig arbetsuppgift längre. Detta eftersom rostfläckar enkelt upplöses när citron, salt eller bakpulver appliceras på det drabbade området. Om du använder citron är processen väldigt enkel. Citronjuicen bör appliceras direkt på fläcken och lämnas på tork ute i solen. När plagget väl torkat, se om fläcken lösts upp, om den inte har det är det bara att återupprepa citronprocessen till dess att fläcken löses upp. Salt och bakpulver bör användas tillsammans genom att blanda lika delar av båda och applicera blandningen på fläcken. Som med citron, lämna det i solen till dess att fläcken upplösts, sedan bör plagget tvättas.

Gör en intresseanmälan för billig flyttstädning i Borås genom att fylla i formuläret!