Hur tar man bort chokladfläckar?

Choklad är en underbar del av våra liv, eller hur? Men chokladfläckar är det inte. Tvärtom, de är väldigt envisa fläckar.

Choklad finns i många former som chokladglass, chokladmousse,”bars”, glassar och många fler. Tyvärr betyder det att du har alla möjliga sätt att få dessa fläckar var som helst på dina kläder. Den goda nyheten är att du enkelt kan ta bort dessa fläckar från dina kläder genom att utföra följande steg.

Vi ger dig tips på hur du tar bort chokladfläckar för din bekvämlighet!

Så tar du bort chokladfläckar från kläder

Hur man går från ”Åh, nej!” till ”Åh, inga problem!”

– Använd vilken kniv som helst eller något skarpt för att rensa bort större bitar choklad från ditt tyg. Detta hjälper till att förhindra att fläckarna sprids under hela borttagningsprocessen

– Om du kan vända plagget in och ut, gör det. Häll sedan det kalla vattnet över baksidan av det färgade området så att det kan hjälpa till att lösa upp fläcken.

– Den här processen gör det lättare för tvättmedlet att dra chokladen bort från tyget.

– Badda fläcken med ditt rengörings- eller tvättmedel.

– Blötlägg plagget i kallt vatten i minst 30 – 40 minuter.

– Om du fortfarande kan se fläckarna efter blötläggning, upprepa stegen ovan och blötlägg sedan trasan igen.

– Tvätta plagget baserat på rekommendationerna på etiketten. Se till att inte placera den i torktumlaren om inte fläcken är helt borta.

Tips: Har du en gammal chokladfläck som du har försummat alltför länge? Sätt ut lite grädde i området runt fläcken och låt det sitta i en halvtimme. Fettet i grädden hjälper till att lyfta den feta chokladen ur tyget. Efter en halvtimme kan du skölja grädden från tyget och börja med steg tre ovan.

Så här får du bort fläckar från choklad på soffan och uppstoppade möbler

”Inte på den nya soffan!” Få inte panik, gör detta:

– Skrapa försiktigt bort ytan med en kniv eller håll en dammsugare direkt ovanför fläcken.

– Gör en enkel fläckborttagning genom att addera 1 matsked tvål och 2 till 3 koppar varmt vatten.

– Applicera en fläckborttagare med en ren tandborste och dutta försiktigt fläckborttagaren över fläcken. Var försiktig så att du inte gnider fläcken.

– Blötlägg fläckborttagningsmedlet med en ren handduk eller pappershandduk. Återigen, se till att inte trycka på ytan och gnugga över ytan.

Vi hoppas att dessa enkla steg för att ta bort chokladfläckar kommer att hindra dig från att förbjuda choklad i huset eftersom det kan fläcka ner din favoritskjorta eller stol! Kontakta bra städfirmor i Borås för mer information om städ- och rengöringstjänster.